Een MJOP zelf maken

zelf een MJOP opstellen

Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is een plan waarin het onderhoud van een pand voor meerdere jaren wordt vastgelegd. Door het opstellen van een MJOP krijgt u inzicht in de kosten van het onderhoud en kunt u hierop anticiperen. In deze blog leert u hoe u zelf een MJOP kunt maken.

Stap 1: Inspectie van het pand

Om te beginnen moet u een inspectie van het pand uitvoeren. Tijdens deze inspectie kunt u in kaart brengen welke onderhoudswerkzaamheden er nodig zijn en wat hiervoor de kosten zijn. Dit kunt u doen door de staat van de verschillende onderdelen van het pand te beoordelen. Maak bijvoorbeeld een lijst van alle ramen, deuren, kozijnen, daken, gevels, enzovoort. Bekijk de staat van deze onderdelen en bepaal welke werkzaamheden er nodig zijn om ze te onderhouden of te vervangen.

Stap 2: Planning van het onderhoud

Op basis van de inspectie kunt u een planning van het onderhoud opstellen. Bepaal welke werkzaamheden op korte termijn moeten worden uitgevoerd en welke op langere termijn kunnen worden uitgesteld. Het is aan te raden om hierbij ook rekening te houden met de kosten van het onderhoud en uw budget.

Stap 3: Kostenberekening

Om het MJOP te kunnen maken, moet u ook de kosten van het onderhoud berekenen. Maak hiervoor een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden en de geschatte kosten per werkzaamheid. Houd hierbij rekening met de kosten van materialen en de kosten van het inhuren van specialisten.

Stap 4: Opstellen van het MJOP

Nu u alle benodigde informatie heeft verzameld, kunt u het MJOP opstellen. Dit is een overzicht van alle onderhoudswerkzaamheden die de komende jaren moeten worden uitgevoerd, inclusief de geschatte kosten per werkzaamheid. U kunt het MJOP bijvoorbeeld opstellen in een Excel-bestand, waarin u per jaar aangeeft welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd en wat hiervan de kosten zijn.

Stap 5: Periodieke evaluatie van het MJOP

Het MJOP is geen statisch document. Het is belangrijk om het MJOP periodiek te evalueren en aan te passen waar nodig. Houd hierbij ook rekening met eventuele veranderingen in de staat van het pand en uw budget.

Zelf opstellen van een MJOP

Het opstellen van een MJOP kan een tijdrovende klus zijn, daarom kan het uitbesteden van de MJOP een verstandige keuze zijn. Wilt u een MJOP laten maken, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Met het opstellen van een MJOP biedt veel voordelen zo krijgt u inzicht in de kosten van het onderhoud en kunt u hierop anticiperen. Bovendien zorgt een MJOP ervoor dat het onderhoud van het pand goed wordt bijgehouden en dat er geen achterstallig onderhoud ontstaat. Door het MJOP periodiek te evalueren en aan te passen, zorgt u ervoor dat het plan actueel blijft en aansluit bij de staat van het pand en uw budget.

BEL OF MAIL MIJ

200+

MJOP’s opgesteld

Portfolio

Bekijk hier ons portfolio. Laat u hier inspireren door een greep uit onze uitgevoerde opdrachten, van groot tot klein.