VELUX in De Meern laat zich op huurgebied met advies terzijde staan

VELUX mag gezien worden als het bekendste merk in dakvensters en bijbehorende accessoires. Het pand in De Meern waarin het bedrijfsgebouw, kantoor en showroom gevestigd zitten, is oorspronkelijk door VELUX zelf gebouwd, met onder andere eigen dakvenstertechniek. Inmiddels is VELUX niet meer de eigenaar van het pand, maar is dit nu in handen van een investeerder. VELUX is daarmee huurder geworden en mist, net zoals de investeerder, een facilitaire afdeling. Reden voor VELUX om als huurder in zee te gaan met Gebouwonderhouden. Als intermediair bewaakt Gebouwonderhouden de huurdersrechten van VELUX en worden huurder en verhuurder gewezen op hun wederzijdse verplichten.

Velux Bedrijfspand

Specificaties vastgoedbeheer

 • Aantal gebouwen
 • Beheer specificatie
 • Herkenbaarheid gebouw
 • Totaal aantal m2 BVO
 • Meerjaren onderhoudsplan
 • Projectbegeleiding
 • 1
 • Technisch beheer
 • Bijzonder opbouw met eigen materialen
 • 2.171 m2
 • Ja, periode 15 jaar
 • Duurzaamheidscomponenten
  Bouwbegeleiding groot onderhoud

Duidelijkheid voor zowel huurder als verhuurder

De tussenkomst van Gebouwonderhouden schept voor beide partijen duidelijkheid en zaken die over en weer op facilitair en technisch gebied afgehandeld moeten worden, kunnen naar wens begeleid en geregeld worden door Gebouwonderhouden.
Door het niet aanwezig zijn van technisch beheerder binnen VELUX is het bedrijf opzoek gegaan naar een externe partij met de gewenste expertise. De kennis en ervaring brengt Gebouwonderhouden dan ook mee om gericht strategisch advies op gebied van technisch beheer te geven. Ook neemt Gebouwonderhouden een actieve rol aan als intermediair rondom de verplichtingen van onderhoud tussen huurder en verhuurder.
De klant in dit geval is en blijft VELUX, Gebouwonderhouden treedt dan ook in naam van de dakvensterproducent op.

Steeds meer focus op kernactiviteiten

Het feit dat bedrijven zich steeds meer focussen op hun kernactiviteiten mag als trend gezien worden. Een trend die onder andere voortkomt uit de krapte op de arbeidsmarkt: werknemers moeten zich bovenal inzetten om de doelstellingen van de onderneming waar te maken en zich niet bezighouden met randzaken, zoals beheer en onderhoud. Gebouwonderhouden ziet daardoor de vraag om extern beheer en onderhoud te verrichten voor de doelgroep bedrijven toenemen. De bedrijfsruimte wordt dan gezien als een faciliteit voor de eigen dienstverlening.

Planmatig werken

De aanpak van deze opdracht begon met het maken van een meerjaren onderhoudsplan, waarin zaken zijn opgenomen waarvoor de huurder -VELUX- verantwoordelijk is. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om periodiek onderhoud van aanwezige installaties. Ook onderdeel van dit plan is een rapportage aan de verhuurder, omtrent de staat waarin het gebouw verkeert. Zo is er beschreven wat de kwaliteit van het gebouw is, hoe goed de schil van het gebouw is en is het pand van boven tot onder geïnspecteerd. Daar is een reparatie-advies uit voortgekomen, gericht aan de verhuurder. Er werd een lijst met actiepunten voor beide partijen opgesteld. Daarmee heeft Gebouwonderhouden een stuk transparantie gecreëerd en het opvolgen van deze actiepunten brengt commitment in twee richtingen. De rol van Gebouwonderhouden in dit project is die van een ‘vriendelijke waakhond’. De projectmanagers van Gebouwonderhouden verzorgen vanuit het jaarplan in samenspraak met de betrokken ook het ‘groot’ onderhoud.
Juist vanwege het feit dat VELUX een grote naam in de bouwwereld is, wordt deze opdracht door Gebouwonderhouden als uniek beschouwd.

Een uniek pand met een eigenzinnig karakter

De gebouwhistorie van het VELUX pand begint op de tekentafel bij VELUX zelf. VELUX ontwierp het gebouw als hoofdkantoor in Nederland met gebruikmaking van zoveel mogelijk eigen techniek, zodat het pand zelf als visitekaartje gold en nog steeds geldt. Dat creëert een unieke, karaktervolle aanblik, met veel schuin liggende raampartijen en een meer dan gemiddelde hoeveelheid aan glaspartijen. Het pand is niet alleen uniek van vormgeving, maar biedt ook binnen een bijzondere ervaring, door de maximale toetreding van daglicht.

Rick de Langen

Rick de Langen

Adviseur

Bel mij voor vrijblijvend advies.
085-0704740

BEL OF MAIL MIJ


IK BEN BENIEUWD WAARBIJ IK U ZOU KUNNEN ONDERSTEUNEN?

RICK DE LANGEN  |  GEBOUWONDERHOUDEN ADVISEUR

CONTACT