Onderhoudsplan

Gebouwen hebben periodiek onderhoud nodig of er moet in geïnvesteerd worden om het courant te maken. De kosten voor dergelijke ingrepen zijn vaak hoog, waarvoor een budget moet worden vrijgemaakt. Met een onderhoudsplan krijgt u inzicht in de onderhoudsstaat van uw gebouw(en) en beschikt u over één overzicht van de kosten die u de komende jaren kunt verwachten.  Een onderhoudsplan is de oplossing voor slimme (onderhouds) reserveringen, werkzaamheden tijdig te kunnen inplannen of uw vastgoedstrategie te wijzigen. De cijfers in het plan zijn dan ook altijd marktconform en gebaseerd op specialismen. Een onderhoudsplan kunt u ook kennen aan benamingen als MJOP, MOP of meerjaren onderhoudsplan.

Contact

Geïnteresseerd in meer informatie of een offerte? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Uitvoering van een onderhoudsplan

Invulling van de dienst

Meerjaren onderhoudsplan van Gebouwonderhouden

 • Één allesomvattend document
 • Onderhoudsplanning voor een periode van 5 jaar of langer
 • Reserveringsoverzicht voor een periode van 5 jaar of langer
 • Op basis van NEN2767 keuring
 • Optioneel: Duurzaamheid en energiezuinigheid elementen
strategisch vastgoedadvies

Strategisch advies

 • Elk jaar investeren wij in marktonderzoek om binnen onze dienstverlening de toekomst van uw vastgoed te kunnen waarborgen. Zo beschikken wij over actuele kennis omtrent trends en ontwikkelingen voor uw vastgoed. Wij zetten graag een stap extra. 
 

Partnerschap

Gebaseerd op vertrouwen, integriteit, passie en expertise.

Strategisch onderhoudsplan

Cijfers en prijzen gebaseerd op actuele kengetallen.
Adviesgesprek op basis van trends en ontwikkelingen.

Ontzorgen

Focus op wat voor u echt belangrijk is.

Expertise

Onderhoudsplan volgens de NEN2767 keuring.

Online inzagen

Alle gegevens in één document.

Altijd online inzage in uw onderhoudsplan.

Wat moet een onderhoudsplan u opleveren?

Waarde behoudt van uw vastgoed

Elke vastgoedeigenaar wilt de waarde van zijn vastgoed optimaal behouden. Een onderhoudsplan opstellen draagt bij aan het waarde behoudt van uw vastgoed, doordat onderhoudt inzichtelijk wordt gemaakt en tijdig wordt uitgevoerd.

Verstandig reserveren

Bij het opstellen van een onderhoudsplan worden ook de kosten van het onderhoud inzichtelijk gemaakt. Hierbij wordt onderscheidt gemaakt tussen achterstallig, regelmatig en groot onderhoud voor de komende jaren. Hierdoor wordt elke vastgoedeigenaar in staat gesteld om verstandig te reserveren. Waardoor het risico op onverwachte onderhoudskosten wordt verkleind.

plan volgens NEN2767 keuring

Bij ons wordt een onderhoudsplan opgesteld op basis van een inspectie volgens de NEN2767 ‘conditiemeting’ Deze Nederlandse norm (NEN) schrijft een standaard methodiek voor, om de kwaliteit van gebouwonderdelen in kaart te brengen, zodat de kwaliteitsmeting een inspecteur -onafhankelijk resultaat weergeeft. Hierdoor kan elke inspecteur bij het actualiseren van een bestaand plan de voorgaande condities herkennen. De NEN definieert conditiescores 1 t/m 6. Als gebouweigenaar kun je zelf de gewenste conditiescore aangeven voor uw gebouw.

Onze werkwijze

 • Onderhoudsplan

  Inzicht in de onderhoudsstaat van uw gebouw. Altijd een optimale planning voor onderhoud, reserveringen en investeringen.

 • Projectbegeleiding

  Ondersteuning bij investeringsprojecten en onderhoudswerkzaamheden vanuit het MJOP.

 • Vastgoedbeheer

  Ontzorgen met Commercieel, technisch en administratief beheer van uw vastgoed. Daarnaast wordt het MJOP bewaakt en het nodige onderhoud gepleegd.

Leidraad voor technisch beheer

Een MJOP helpt u actief bij het technisch beheer van uw vastgoed. In het plan staan de benodigde onderhoud en onderhoudscontracten uitgewerkt. Hierdoor bent u altijd op de hoogte van de huidige onderhoudsstaat, het benodigde onderhoud en de verplichte of gewenste onderhoudscontracten.

Wenst u het technisch beheer uit te besteden op basis van het onderhoudsplan? Door onze ervaring en kennis op het gebied van technisch beheer kunnen wij u hiermee volledig ontzorgen. Denk aan het verhelpen van storingsmeldingen, jaarlijkse inspecties, zorgdragen voor onderhoudscontracten en technisch onderhoud uitvoeren aan de hand van het opgestelde onderhoudsplan.

Full service property management

Veel bedrijven bieden een onderhoudsplan aan, wat maakt ons nou uniek? Wij van Gebouwonderhouden kunnen elke vastgoedeigenaar volledig ontzorgen binnen de gehele keten van vastgoedbeheer. Naast ervaring, expertise en passie, kunt u kosten op onderhoud besparen doordat wij bij projectbegeleiding ons opgebouwde netwerk effectief inzetten. Daarnaast kunnen wij u ontzorgen op het gebied van technisch, commercieel en administratief beheer voor uw vastgoed te regelen.

Duurzaam onderhoudsplan

Nieuwe wet & regelgeving, trends en ontwikkelingen, bent u op de hoogte? Wij streven ernaar om indien gewenst u volledig te ontzorgen op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid vraagstukken voor uw vastgoed. Zo kunnen onderhouds-, herstel- en vernieuwingswerkzaamheden worden opgenomen bij het opstellen van een onderhoudsplan. De vraag naar een duurzaam onderhoudsplan word steeds groter.  Door een duurzaam onderhoudsplan af te nemen verwerkt u namelijk slimme optimalisaties en duurzame vastgoedeisen op een natuurlijke manier tegelijk met nodige onderhoudswerkzaamheden. Waardoor uw gebouw duurzamer wordt, aan wet & regelgeving voldoet én tegelijkertijd een hoger rendement heeft.

Actualisatie onderhoudsplan:

Beschikt u over een al reeds opgesteld onderhoudsplan en wilt het deze actualiseren? Dit kan natuurlijk ook! Neem hier contact op.

Het actualiseren van een bestaand plan gebeurt aan de hand van een herinspectie. Voor een accuraat MJOP adviseren we om elke 5 jaar een herinspectie uit te laten voeren.

Vraag vrijblijvend informatie over het onderhoudsplan aan

Gebouwonderhouden werkt voor lokale particuliere beleggers, bedrijfseigenaren en maatschappelijke organisaties. Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het MJOP  binnen uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.